Monday, December 20, 2010

B's new home.


Asal balik dari kuliah je, 
mesti runsing bila bilik bersepah dan berpasir.
Asal pergi lepak kat rumah kawan je, 
mesti risau nak tinggalkan rumah lama-lama.
Asal nak study/tidur je, 
mesti serabut sebab asyik kena kacau.

Ini semua gara-gara melayan kerenah si b yang nakal, kucing yang dah dibela sejak 7 bulan (plus) yang lepas.

Memandangkan sudah penat bertahan selama ni, akhirnya saya mengambil inisiatif untuk membuat rumah b sendiri. Asalnya memang la saya bercadang hanya untuk membeli sangkar berjaring di kedai. Harga yang terlampau mahal menyebabkan saya rasa tak berbaloi, dan lebih baik jika dibuat sendiri.

Kriteria sangkar yang saya perlukan ialah mestilah besar, sehingga boleh memuatkan bekas makanan, tempat tidur dan juga bekas pasir.

Setelah seharian di hujung minggu bertungkus-lumus membuat sangkar (teringat dulu-dulu bila kena tolong ummi buat sangkar arnab), akhirnya saya boleh menghela nafas kelegaan dan berpuas hati dengan hasil kerja saya sendiri.

Memperkenalkan;

Rumah B


winter camni, heater selalu kena conquer dengan b. ;)

26 jejak ditinggalkan:

Sabrina Halim said...

amboi b, tido mngalahkan tuan. depan heater lg tu.. hahaha

sabby sabrina said...

alahai, bese la b tu. kalo saya on heater,dia dlu g depan tu. :D

tini.zubir said...

alolo.siannye b
sejuk sngat tu,cane la kalo die mgigil.mesti sian+comeyy gle :D

Nazierul Muhsein said...

kering la kulit dia nti..hahaha

mye. said...

putih gebunya B!

sabby sabrina said...

tini: tak pernah lg nmpk dia gigil2. tp tau la dia sjuk, kalo dia pegi kt dpn heater tu. ala lgpn, 'sweater' dia kn ade. ;)

sein: xpe2, losyen ak byk. nnt ak sapu kt dia. :D

mye: gebu, tp xcukop gebu kalo compare ngn kucing2 bulu lebat milik bdak2 laen. huu~

Nazierul Muhsein said...

make sure losyen tu harmless..kucing kn ska jilat bulu dia..hehehe

nti tak pasal2 bii jd zirafah lg..haha

sabby sabrina said...

ade ea losyen yg slamat tuk dijilat? kne bwt experiment dlu la. kasi ko jilat dlu. haha.

zirafah tu kes laen la. hehe.

Nazierul Muhsein said...

hahahaha...ntah..losyen baby kot yg harmless..
:P

sabby sabrina said...

harapanlahhh. :P

Nazierul Muhsein said...

winter2 ni pn dia mndi ke?..
ke tak mndi sbb mama dia pn tak mndi jgak.. :P

sabby sabrina said...

b da smggu lebih xmndi. tga tggu mse yg sesuai nk mndikn dia. tiap2 hri blek dr kuliah dah kol 3 lebih, da nk mlm, sure sjuk. mgkin nk mndikn khamis ni, lpas prac parasit.

btw, mama dia mndi la! at least once in 2 days. HAHAHA. :P

Nazierul Muhsein said...

ooo..lma jgak smggu tu..dia takde main kotor2 ke?..
hahahahha..
bdk nakal plak :P

~dek ama~ said...
This comment has been removed by the author.
esteqqama said...

kanak2 riang bercerta ttg kucing..sabby..sangkar tu...

sangkar tu...

haha..comel la kucing tu...

(no point)..

tahniah pd sabby,sbb blh bersabar ngan kerenah kucing..

sabby sabrina said...

sein: xde la. sjuk2 cmni dia duk dlm bilik je. so xde la comot sgt. :D

esteq: ape esteq? sangkar tu smart kan? ;) esteq jeles. haha. tu la, seb baek ley bsabar. kalo x, da kne buang da gamaknyee. :D

Nazierul Muhsein said...

waaahh..
bii pn pndai 'bii'have
hahaha :P

sabby sabrina said...

larr, kate ade mama. mst la kne ajar ape ptt bwt, ape tak ptt bwt. haha.

Nazierul Muhsein said...

hahaha..
mama dia pndai ckp bhs kucing eh..
XD

sabby sabrina said...

mst la. wkt b mule2 pndai ckp, mama dia kot yg ajar. :D

Nazierul Muhsein said...

hahahaha
yela tu..bkn ko jga dia sjak dlm kandungan :P

sabby sabrina said...

haa tepat skali! xsmpy 9 bln 10 hri dlm kndgn, da kuar da dia. :))

Nazierul Muhsein said...

hahaha...kucing mngandung 2 bln lbeh je r..
kalo 9 bln tu da lemas dah anak kucing dlm kandungan..ahhahaa

sabby sabrina said...

sein, sbb tu la ak ckp xsmpy 9 bln 10 hri. ahaha~

Nazierul Muhsein said...

cet..ayat nak blapik je :P

leesa ---(@ said...

cantik sangat!! ni kucing arab ke??

Post a Comment