Sunday, January 31, 2010

beringat sebelum kena

0 jejak ditinggalkan

hari ni baru abes second paper,anatomy.
i got 2 more papers;
biochemistry and histology.
anatomy was so-so.
huhu.
kalaulah ada satu hari lagi nak study..
arghhh!! past is past.
focus yang lepas ni pulak.
cuak la pulak nak amek 2 paper lagi.
bak kata my friend,
"biochem pemusnah;histo plak pembunuh dalam diam.."
ahaha.
boleh pulak macam tu ek.


one of the diagrams yang tak expect langsung keluar!!
da la tak revise langsung diagram ni.
saya pun tak ingat saya jawab betul ke tak :D

tadi waktu on the way balik,
tiba2 teringat kat chixo.
beli la LE 5, dapat 10.
2 tiub da selamat masuk ke dalam perut saya.
:D


chixo
(asalnye gambar ni elok je,
tapi lepas upload kenapa dia rotate ye?..)

saya juga telah membeli habbatus sauda,
atau nama saintifiknye nigella sativa.
kalau kat malaysia,
saya tak pernah jumpa yang dalam bentuk kapsul.
asyik dalam bentuk biji2 saja.
nak makan pun seksa.
bau dia apatah lagi.
saya yang tak mandi 2 hari pun lagi wangi.
ahaha.
ape bestnye biji hitam ni?

"...necessary for the forming of Prostaglandin E1
which balances and strengthens the immune system
giving it the power to prevent infections and allergies and control cronic illnesses.
Healthy cells are protected from viruses thus inhibiting tumours.."

kesimpulannye,bagus untuk immunity la :)


ni pokok dari mana datangnye biji2 hitam ni..


setelah siap diproses menjadi dalam bentuk kapsul


jenama di pasaran yang saya pasti dapatkan
dari mana2 farmasi :)

moral of the story:
  • study continously,jangan last minute.sengsara sekarang je..
  • take care of your health.bak kate pepatah omputih, prevention is better than cure
  • dah start exam week tu,study la.jangan sibuk berblogging.ahaha. (adey!terkena batang hidung sendiri.huhu..)

Friday, January 29, 2010

kucing paling mewah

0 jejak ditinggalkan

video

ahaha.
1st entry taruk video ni.
xle blah.
:P

ok.
bagi sesape yg tak tahu,
tu chixo (mcm choki2 la kt msia).
cadbury lagi tu.
siapa yang nak bela kucing ni,
perlulah menjadi loaded terlebih dahulu.
sebab kucing ni nak makan coklat je.
kalau tiada duit,
macam mane nak bagi dia makan.
silap gaya,
jadi perompak coklat bersiri kat kedai berdekatan.
hiperbola je :D

cakap pasal coklat,
mesti semua dah terliur kan.
eee..air liur meleleh tu.
cepat2 lap.
hehe.
meh nak bagi stimulation of gastric secretion lagi.
;)






actually nak cari gambar coklat chixo,
tapi tak jumpa2 plak.
malas la nak turun pergi beli kat kedai.
hah? tak puas tengok coklat lagi?
ok.tengok la lagi.
:)




ok2. dah2.
saya pun dah jadi lapar.
diri sendiri pun dah tak sanggup tengok.
hantu coklat la katekan.
:D

ni last.
cute.
anyone please give this cute little thingy to me,
as my birthday present this year.
make sure it's alive.
:)